15 min
7 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
24 styck
Ostron1 styck
Citron1 st liten
Schalottenlök4 msk
Rödvinsvinäger4 styck
Lättkryddad korv4 skiva
Mörkt fast brödSmör
Naturelle
Ostron äts i Sverige färsköppnade, vanligtvis endast med citron som tillbehör.
Öppna ostronen och skär citronen i klyftor. Servera med ett torrt gott.
À la Francaise
I Frankrike serveras ostron ofta(-st) även med vinegrett, mörkt bröd och en kryddig korv till.
Skala och finhacka löken.
Häll vinäger i en skål och tillsätt löken.
Öppna ostronen och stek korven.
Servera.
KOCK: SmedmanSmedman
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Svenskar har i allmänhet en överdriven rädsla mot ostron, sannolikt historiskt betingat. Karl Johan Smedman har försöksodlingar av ostron på svenska västkusten.