Ostron naturelle (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ostron naturelle (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 24 styck

      Ostron
    • 1 styck

      Citron
    • Tillbehör:
    • 1 st liten

      Schalottenlök
    • 4 msk

      Rödvinsvinäger
    • 4 styck

      Lättkryddad korv
    • 4 skiva

      Mörkt fast bröd
    •  

      Smör
  • Gör så här:

    Naturelle
    Ostron äts i Sverige färsköppnade, vanligtvis endast med citron som tillbehör.

    Öppna ostronen och skär citronen i klyftor. Servera med ett torrt gott.

    À la Francaise
    I Frankrike serveras ostron ofta(-st) även med vinegrett, mörkt bröd och en kryddig korv till.

    Skala och finhacka löken.
    Häll vinäger i en skål och tillsätt löken.
    Öppna ostronen och stek korven.
    Servera.

KOCK: SmedmanSmedman

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kockens tips!

Svenskar har i allmänhet en överdriven rädsla mot ostron, sannolikt historiskt betingat. Karl Johan Smedman har försöksodlingar av ostron på svenska västkusten.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade ostron (förrätt)
Om oss