Grillade tigerräkor med sötsur såsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade tigerräkor med sötsur sås

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 25 st stor

      Tigerräkor
    •  

      Citronpeppar
    •  

      el. annan krydda
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 2 dl

      Sötsur sås
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
      Ta ut räkorna och låt dem bli rumsvarma.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Skala räkorna men låt svansspetsen vara kvar. Det går lika bra att grilla oskalade, men är kladdigare att äta.

    4. Grilla tigerräkorna 1-3 minuter beroende på storlek, tills de blivit rödvita. Salta lätt.

    5. Servera med ris och sötsur sås till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Söta skaldjursrätter är inte så vanligt, men väl sötsura sådana. Vi pratar då främst om asiatiska rätter med sötsura såser som tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sötsur sås

Sötsur sås

25 minEnkelt

Om oss