Grillade tigerräkor på spett (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade tigerräkor på spett (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 20 st liten

      Tigerräkor
    •  

      Matolja
    • 1 msk

      Citronpeppar
    •  

      Grillspett av trä
    • Tillbehör:
    • 1.50 dl

      Sötsur sås
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).

      Lägg grillspetten i vatten, helst 1 tim, så brinner de inte upp.

    2. Skala räkorna men behåll stjärtstumpen.
      Pensla med matolja och krydda med citronpeppar e.d.

    3. Grilla räkorna 3-5 min per sida beroende av hur stora räkorna är. När de blivit rödvita i färgen är de klara. Salta lätt.

    4. Servera gärna med någon sötsur sås till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Söta skaldjursrätter är inte så vanligt, men väl sötsura sådana. Vi pratar då främst om asiatiska rätter med sötsura såser som tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad.

Kommentar
Liknande recept
Om oss