Grillad rosépepparrullad fläskfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad rosépepparrullad fläskfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Fläskfilé
    • 1 msk

      Rosépeppar (hel)
    • 2 msk

      Grönpeppar (hel)
    •  

      Matolja (neutral, ej oliv)
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Sallad till maten?
    •  

      Potatis till maten?
    •  

      Aromsmör?
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
      Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat.

    2. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad e.d. Skär köttet i portionsbitar. Krossa grön- och rosépeppar (i en mortel). Penlsla köttet med lite olja och rulla filén i pepparblandningen (klappa snällt).

    3. Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), helst under lock.

    4. Grilla 20-25 min. Vänd köttet så att alla sidor får fin färg. Kontrollera att köttet är genomstekt (men inte mer) genom att skära ett snitt i köttet.

    5. Låt vila 10-15 min före servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillbakad bakpotatis

Grillbakad bakpotatis

  • 3 h
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläskkött är ganska ofta salt i sig t.ex. kassler eller rimmat fläsk, eller så saltas köttet rikligt vid tillagning. Klassisk salt rätt är stekt fläsk med löksås. Grillade rätter är ofta salta och fet, kraftfull mat kräv  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Parmalindad fläskfilé
0 voting
Fläskfilé Oscar

Fläskfilé Oscar

40 minEnkelt

Om oss