Grillbakad bakpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillbakad bakpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Bakpotatis
    • Tillbehörsalternativ:
    •  

      Salt (havssalt)
    •  

      Smör
    •  

      Aromsmör
    •  

      Gräddfil/crème fraiche
    •  

      Kryddgrönt till garnering
    •  

      Så grillas rotfrukter >
  • Gör så här:
    1. Sätt på grillen. Välj jämnstora potatisar så blir de klara samtidigt. Borsta och skölj potatisen, skala den inte. Picka små hål med en gaffel (opickade kan explodera).

    2. Lägg potatisen i god tid på grillen. Känn med sticka om den är klar. Det skall vara mjukt rakt igenom.

    3. Skär upp den färdiga potatisen och tillsätt en klick smör, aromsmör e.d. Strö flingsalt över och gärna lite hackat kryddgrönt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Det tar upp till 4 timmar, ibland ännu längre, att grilla bakpotatis. Potatisen på bilden vägde drygt 300 gram (normalstor bakpotatis) och det tog 3 timmar att baka den i en grill med lock. Har man öppen grill, i synnerhet om det blåser, tar det längre tid. Inbakas i folie tar också längre tid.

Ett bra sätt att förkorta baktiden är att antingen förkoka potatisen eller att förmicra. En variant är att välja sötpotatis i stället, som tar en tredjedel så lång tid att baka. Läs mer i Kockskolan > Så grillas rotfrukter (länk nederst i ingredienslistan).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillbakad sötpotatis
0 voting
Grillad skivad bakpotatis
Om oss