Grillad marinerad flintastekBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad marinerad flintastek

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Flintastek (marinerad)
    • Tillbehör:
    •  

      Aromsmör
    •  

      Sallad till maten?
    •  

      Rotfrukter till maten?
    •  

      Potatis till maten?
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat.

    2. Förbered alla tillbehör till maten - potatis, sallad o.d. Ta fram tallrikar, bestick m.m.

      Snitta/klipp senkanten på steken så att köttet inte böjer sig vid grillningen.

    3. Grilla cirka 10 minuter på var sida tills köttet fått fin färg och blivit genomstekt. Låt köttet vila i 5-10 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Grillad majs

Grillad majs

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Grillbakad bakpotatis

Grillbakad bakpotatis

  • 3 h
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Flintastek är helt enkelt en stor skiva skinka och "uppfanns" av svenska producenter, för att konsumtionen av skinka gick ner på sommaren. Den säljs i allmänhet färdig­marinerad. Köttet blir lätt torrt och lite "ointressant".

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Marinerade rödbetor
Om oss