Marinerade rödbetor Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marinerade rödbetor

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 5 st stor

      Rödbetor
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1.50 msk

      Vinäger
    •  

      Örtkryddor (torkade)
    •  

      Havssalt
    •  

      Vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Tvätta rödbetorna rena. Skär av blasten. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att betorna täcks.

    2. Koka betorna nästan mjuka under lock på medelvärme i 15-60 minuter. Späda vår 15-20, vinter 45-60, skurna vinter 20-30 minuter. Känn med sticka (=fast men inte stumt).

    3. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Skär i skivor eller kuber och lägg upp på serveringsfat.

    4. Blanda olja, vinäger, örtkrydda, vatten. Häll det över betorna. Strö över havssalt eller annan grövre salt och dra några varv med vitpepparkvarn över.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Pytt i panna

Pytt i panna

  • 35 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Sjömansbiff lord Nelson - gryta på oxkött

Sjömansbiff lord Nelson - gryta på oxkött

  • 1 h 30 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Marinerade rödbetor passar till stekt kött och korv. Är också en bra ingrediens i olika förrätter. Rödbetor har starkt färgämne. Är skalet oförstört färgar de inte. Använd plasthandske för att inte få röda fingrar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koka rödbetor

Koka rödbetor

40 minEnkelt

Om oss