Grillad kyckling med vitlök och örter

Grillad kyckling med vitlök och örter

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Kycklingdelar (med ben)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Oregano (torkad)
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 1 tsk

      Paprikapulver
    • 3 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Pesto:
    • 1 liter

      Nässlor (färska)
    • 1 dl

      Valnötskärnor
    • 1 dl

      Rapsolja
    • 80 gram

      Västerbottenost
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis (kokt)
    • 150 gram

      Haricots verts (fryst)
  • Gör så här:
    1. Pressa en vitlöksklyfta, blanda med olivolja och kryddor. Vänd runt kycklingdelarna, salta och peppra.
    2. Mixa sköljda nässlor, valnötter och den andra vitlöksklyftan. Tillsätt olja och riven ost. Mixa till en slät pesto. Dela den kokta potatisen och vänd runt i peston, dela haricot verts och blanda ner i salladen. Smaka av med salt och peppar.
    3. Grilla kycklingbenen över indirekt värme 30-40 minuter.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Säsongsvariera peston, prova med nässlor, ramslök eller kirskål.
Kommentar
Om oss