Grillad kyckling med krispig vitlök & rosmarinpotatis

Grillad kyckling med krispig vitlök & rosmarinpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Kycklingdelar grillade
    • 0.90 kilo

      Potatis
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2.50 msk

      Olivolja
    • 0.50 kruka

      Rosmarin
    •  

      Flingsalt
    • Dipsås:
    • 2 dl

      Crème fraiche lätt (15%)
    • 2 msk

      Sweet chilisås
    • 1 msk

      Tomatpuré
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skrubba potatis väl och skiva tunt. Lägg potatisen på en bakpappersklädd långpanna.
    2. Blanda olja med vitlök. Låt stå och dra cirka 5 minuter. Ringla över potatisen. Strö över flingsalt, nymald svartpeppar och grovt hackad rosmarin.
    3. Blanda väl och se till att potatisen ligger i ett så tunt lager det går. Stek potatisen i 20–25 minuter, eller tills de är klara och ser knapriga ut.
    4. Blanda samman chilidippan under tiden. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera potatis och dipp med grillad kyckling och en sallad till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss