Gotländsk fårsmäckaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gotländsk fårsmäcka

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lammfärs
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 2 styck

      Potatis (kokt)
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Persilja (finhackad)
    • 1 msk

      Senap (söt)
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Saltgurka (inlagd)
  • Gör så här:
    1. Skala och koka i lättsaltat vatten. Förkoka potatis som ingår i färsen om inte restpotatis finns, eller byt ut mot ströbröd.

    2. Skala och hacka lök. Hacka persilja. Mosa kokt potatis med ägg. Blanda alla ingredienser till en jämn, ganska lös smet.

    3. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Forma 4(-8) biffar och "smäck" i pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter på var sida.

    4. Sky: Vispa ur pannan med lite vatten.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Färsen skall vara så lös att den "smäcker till" i pannan. Skall det vara "på riktigt" byter man ut senapen mot senapskorn. Blötlägg senapskornen i lite hett vatten i en timme. Senapskorn är milda i smaken.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gotländsk saffranspannkaka
Om oss