Gösbiff med lökkompottBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gösbiff med lökkompott

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Gösfilé
    •  

      el. annan vitfisk
    • 2 styck

      Rödlök
    • 6 styck

      Schalottenlök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 2 msk

      Strösocker
    • 2 msk

      Smör
    • 2 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 600 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och skär löken i mindre klyftor. Rensa och skiva purjolök. Hacka timjan. Dela fisken i portionsstora bitar.

    2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    3. Smält socker i en stekpanna på medel­värme. Rör ner smör när sockret smält. Tillsätt lökklyftorna och stek i 3-5 minuter, tills löken blir mjuk och blank. Tillsätt timjan.

    4. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek fiskbitarna 3-5 minuter på ena sidan. Ta av pannan från värmen och vänd på fisken. Låt vila i pannan några minuter.

    5. Lägg upp i djupa tallrikar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Stektider varierar beroende på fiskens tjocklek. Generell regel är att det glansiga fiskköttet skall ha blivit vitt och köttet skall falla lätt isär. Stek inte fisk för länge, för då blir det torrt och tråkigt.

Kommentar
Om oss