Fyllt bröd

Fyllt bröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    15 Antal bröd

    • 14 dl

      Vetemjöl
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 0.33 dl

      Rapsolja
    • 5 dl

      Vatten
    • 2 tsk

      Salt
    • 700 gram

      Nötfärs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 burk

      Passerade tomater
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Frityrolja
  • Gör så här:
    1. Lös jäst i vatten. Blanda med rapsolja och salt. Blanda i mjöl en bit i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 1 timme.

    2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek färs i olja. Tillsätt löken. Slå på tomater. Koka tills vätskan nästan kokat bort. Smaka av med salt och peppar.

    3. Gör bollar av degen. Tryck till och lägg på köttfärs. Vik upp kanterna och nyp till. Ställ att jäsa på mjölad bänk med skarven neråt i cirka 30 minuter.

    4. Värm olja i en stekpanna med höga kanter, 3-4 cm olja. Lägg i degknytena och stek 3-4 minuter på varje sida, vakta hela tiden. Klara att servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

När jag var i Ryssland och jobbade med Tre Kronor gjorde dom det här brödet till bortsj i hotellköket, jag har gjort ungefär som jag tror att dom gjorde. Det var fantastiskt gott minns jag och nästan det enda jag åt där.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillat bröd

Grillat bröd

10 minEnkelt

0 voting
Italienska bröd
Om oss