25 min
12 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
400 gram
Fusilli (Barilla)0.50 dl
Olivolja3 klyfta
Vitlök2 styck
Feferoni420 gram
Tonfisk i olja (burk)1.50 msk
Tomatpuré1.50 dl
Vitt vin (torrt)500 gram
Blåmusslor (färska)1.50 msk
Fiskfond (konc)400 gram
Tomatsås arrabiata (Barilla)200 gram
Körsbärstomater (burk)Bladpersilja
KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Christian Campogiani: Det här är en tomatbaserad sås som kommer från södra Italien där man generellt använder tomatsåser i stället för gräddsåser. Personligen rekommenderar jag att använda tonfisk på burk av hög kvalitet när man lagar rätten, eftersom det blir godare än med färsk tonfisk.
Fusilli är en spiralformad pasta som passar bäst ihop med rika ost- och gräddbaserade såser som lätt fångas upp i spiralen.