Fusilli med musslor och tonfisk

Fusilli med musslor och tonfisk

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Fusilli (Barilla)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Feferoni
    • 420 gram

      Tonfisk i olja (burk)
    • 1.50 msk

      Tomatpuré
    • 1.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 500 gram

      Blåmusslor (färska)
    • 1.50 msk

      Fiskfond (konc)
    • 400 gram

      Tomatsås arrabiata (Barilla)
    • 200 gram

      Körsbärstomater (burk)
    • Garnering:
    •  

      Bladpersilja
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.

    2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i hela vitlöksklyftor och feferoni.

    3. Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.

    4. Rör ihop, och låt puttra på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dem.

    5. Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani: Det här är en tomatbaserad sås som kommer från södra Italien där man generellt använder tomatsåser i stället för gräddsåser. Personligen rekommenderar jag att använda tonfisk på burk av hög kvalitet när man lagar rätten, eftersom det blir godare än med färsk tonfisk.

Fusilli är en spiralformad pasta som passar bäst ihop med rika ost- och gräddbaserade såser som lätt fångas upp i spiralen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade musslor
0 voting
Musslor med pancetta
Om oss