Friterade panerade tigerräkorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterade panerade tigerräkor

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 20 styck

      Tigerräkor
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Vetemjöl
    •  

      Salt
    •  

      Chilipulver
    • 5 dl

      Frityrolja
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Jasminris
    • 2 dl

      Sötsur thaisås
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt fritösen till 180°C.
      Skala räkorna.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Panering: Blanda mjöl med salt och lite chilipulver i en skål. Lättvispa ägg med en gaffel i en skål. Doppa räkorna i äggsmeten och sedan i kryddmjölet.

    4. Fritera: Lägg räkorna i fritöskorgen och sänk ner. Räkorna är klara när de är rosa och flyter upp till ytan (tar ca 2 min). Lossa den med slev om de kletat fast i gallret.

      Lägg upp räkorna på fat och strö över lite extra chilipulver. Servera med sötsur sås att doppa räkorna i.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Söta skaldjursrätter är inte så vanligt, men väl sötsura sådana. Vi pratar då främst om asiatiska rätter med sötsura såser som tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Passar utmärkt även som förrätt, då utan ris och med färre räkor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Panerad rotselleri

Panerad rotselleri

15 minEnkelt

0 voting
Friterad bläckfisk
Om oss