Friterad bläckfiskBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterad bläckfisk

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Bläckfisk
    • 0.50 knippe

      Persilja
    •  

      Vetemjöl
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt fritösen till 180°C.

      Skär bläckfisken i skivor.
      Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
      Vänd bläckfisken i mjölet.

    2. Bläckfisk: Lägg skivorna i korgen och sänk ner i fritösoljan i 1-2 minute tills de fått en fin gyllenbrun färg. Ta ur.

    3. Persilja: Lägg persiljan i fritösen och fritera i 5-10 sekunder (den ska fortfarande vara grön, men krispig).

    4. Lägg upp på fat och garnera bläckfisken med friterad persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjursrätter är vanligtvis inte neutrala i smaken, vilket man kanske spontant tror. Räkor, kräftor, krabba och hummer är som regel ganska salta eller smakrika pga tillbehören. Neutrala skaldjursrätter är oftast rätter där skaldjuren u  LÄS MER
Kockens tips!

Rätten tänkt som del av en måltid, dvs tillsammans med annan friterad rätt t.ex. friterade räkor. Dubbla mängden och koka ris om helportion önskas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Friterad fisksmörgås
0 voting
Friterade grönsaker
Om oss