Friterad fisksmörgåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterad fisksmörgås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    •  

      Frityrolja
    • 12 bit

      Fiskfiléer
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Ströbröd
    • 4 msk

      Remouladsås
    • 12 blad

      Sallatsblad
    • 4 skiva

      Mörkt matbröd
    • 4 klyfta

      Citron
    •  

      Bordssmör
    •  

      Ger 1 smörgås/portion
  • Gör så här:
    1. Värm upp oljan till 190 grader.
      Använd elektrisk fritös (ca 3,5 liter olja).
      Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör undvikas av ovana kockar.

    2. Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik.
      Häll ströbröd och lite salt på en tallrik.
      Doppa fiskbitarna i ägg, sedan i ströbröd.
      Sänk fritöskorgen och lägg i fiskbitarna.
      Fritera ca 1-2 min tills paneringen stelnat och fått lite färg.

    3. Bred smör på brödet.
      Lägg på sallatsblad, remouladsås och fisk, salta lätt. Servera med en citronklyfta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

I stort sett kan all fisk användas. Vi använde spättafiléer.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Friterad bläckfisk
0 voting
Friterade grönsaker
Om oss