Friterad svampBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterad svamp

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 3 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Svamp
    •  

      Frityrolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Rensa svamp, men skölj den inte.
      Blöt svamp gör att het olja sprätter.
      Skär större svamp i bitar.

    2. Sätt fritös på 190° om sådan används, eller hetta upp en (wok-)panna på hög värme rikligt med frityrolja. Använd termometer.

      När oljan är het, lägg i svampen och fritera den i 3-5 minuter.

    3. Ta ur svampen med hålslev och salta lätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt spenat, stekt spenat

Kokt spenat, stekt spenat

  • 5 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Friterad svamp passar som tillbehör till alla slags kötträtter, men även till annat t.ex. stekt fisk eller på en smörgås.

Säkerhet
Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Inga barn i närheten. Använd gärna glasögon av något slag. En elektrisk fritös är bäst, men kräver mycket olja som inte bör sparas (transfett bildas vid fritering). En panna kan fungera men ger dåligt skydd om det sprätter. En kastrull är bättre. Låt oljan svalna innan den hälls bort. Hett fett och vatten passar inte ihop och det kan sprätta förfärligt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Friterad bläckfisk
0 voting
Friterad fisksmörgås
Om oss