Fransk lammraguBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fransk lammragu

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Lammbringa/bog/hals
    • 3 msk

      Baconfett (matfett)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 6 st liten

      Schalottenlök
    • 25 styck

      Steklök/smålök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1.50 msk

      Oxfond (konc.)
    • 3 dl

      Rött vin
    • 400 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 0.50 knippe

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Pain riche
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja.
      Skär köttet i bitar.

    2. Gryta: Hetta upp matfett i en gryta på medel­hög värme och bryn köttbitarna runt om i cirka 5 min till fin yta. Salta, peppra.

    3. Tillsätt schalottenlök och stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt smålök, de krossade tomaterna, fond och vin.
      Låt småkoka i cirka 1,5 timme tills köttet är riktigt mört och nästan faller sönder.

    4. Tillsätt ärter och hälften av persiljan.
      Låt småkoka ytterligare 5 min.

    5. Lägg upp och strö persilja över.
      Servera ett färskt, krispigt vitt bröd till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Ragu = vanligen gryträtt på bitar av kött, fågel eller vilt. Franska ragoûter = åter väcka aptiten.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Fransk potatissallad
Om oss