Flankstek sandwich, snabba pickles,  pepparrot och potatispuré bearnaise

Flankstek sandwich, snabba pickles, pepparrot och potatispuré bearnaise

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 23 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Flankstek
    • 4 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 1 msk

      Matolja till stekning
    • 4 skiva

      Surdegsbröd
    • 1 förp.

      Rucolasallat
    •  

      Salt & peppar
    • Potatispuré:
    • 0.60 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 3 dl

      Crème fraiche
    • 1 kruka

      Dragon (färsk)
    • 1 knippe

      Persilja
    • 0.50 msk

      Vitvinsvinäger
    • 25 gram

      Smör
    • Lag:
    • 1 dl

      Ättika
    • 2 dl

      Strösocker
    • 3 dl

      Vatten
    • Pickles:
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Morot
    • 0.50 styck

      Rotselleri
    • 1 styck

      Gulbeta
    • 10 cm

      Pepparrot
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.

    2. Koka upp ingredienserna i lagen. Låt svalna. Använd 2 dl av lagen till 4 portioner.

    3. Skala potatis. Koka i lättsaltat vatten.

    4. Skala rotsakerna och rödlöken. Hyvla tunt på mandolin till långa strimlor, lägg i lagen.

    5. Bryn flanksteken i smör och olja till fin färg. Häll av fettet och tillsätt kalvfond och vatten. Koka i cirka 5 minuter.

    6. Häll i olivolja, smaka av med salt och peppar. Stick in en termometer till mitten av köttet. Stek flanksteken i ugn till en innertemperatur på 56-57°C. Tag ut och låt vila i minst 5 minuter.

    7. Häll av potatisen och låt ånga av i någon minut, mosa och blanda med creme fraiche, örter och smör.

    8. Skölj ruccola. Stek bröd i olja. Skiva rödlök.

    9. Skiva flanksteken tunt rakt över fibrerna. Lägg brödet i botten på en tallrik. Sedan ruccola, rödlök och pickles. Lägg köttskivorna över. Sist skedar du över av kalvfonden. Servera potatisen till.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Använd gärna

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är sällan syrliga, men ibland kan syrliga tillbehör vara den karaktäristiska smaken. Ett vanligt sådant syrligt tillbehör är t.ex. ättiksgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Laga gärna egen mörk buljong, se länk till höger.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pickles

Pickles

15 minMedel

0 voting
Snabb kycklingsoppa

Snabb kycklingsoppa

15 minEnkelt

Om oss