PicklesBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pickles

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 24 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal satser

    • 0.50 kilo

      Grönsaker
    • Saltlag:
    • 0.50 liter

      Vatten
    • 0.50 dl

      Salt
    • Ättikslag:
    • 1 dl

      Ättikssprit
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 2 styck

      Kryddpepparkorn
    • 0.50 msk

      Senapsfrö
    • 3 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 1 styck

      Kryddnejlika
  • Gör så här:
    1. Skala och skär grönsaker.
      Hårda grönsaker bör förvällas 2-3 min i kokande lättsaltat vatten. Låt dem kallna.

    2. Lägg alla grönsaker i en skål.
      Blanda saltlag och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna ligga i saltlagen ett dygn.

    3. Ta ur grönsakerna och låt rinna av.
      Fördela dem i glasburkar.

    4. Koka upp alla ingredienser till ättikslagen och häll den heta lagen över grönsakerna. Stäng genast med lock.

    5. Förvara burkarna svalt (i kylskåp). Pickels är bäst efter 3-4 veckors lagring.  

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Rostbiff - grundrecept oxstek

Rostbiff - grundrecept oxstek

  • 2 h 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Hemmagjord pickles har en hållbarhet på 6 till 12 månader.

Kommentar
Om oss