Fisk- och skaldjursgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fisk- och skaldjursgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Laxfilé
    • 300 gram

      Sejfilé
    • 2 stjälk

      Blekselleri
    • 0.50 styck

      Fänkål
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 burk

      Körsbärstomater (burk)
    • 2 dl

      Vitt vin
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 5 dl

      Vatten
    • 2.50 msk

      Fiskfond (konc)
    • 12 styck

      Blåmusslor (färska)
    • 100 gram

      Kräftstjärtar (burk exkl spad)
    • 1 förp.

      Saffran
    •  

      Olivolja
    • 2 dl

      Matlagningsyoghurt
  • Gör så här:
    1. Stycka fisken i 2x2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär ner fänkål. Skrubba musslor noga.

    2. Fräs fänkål, lök och vitlök i olja. Tillsätt saffran. Tillsätt musslorna och vin. Koka upp. Lyft upp musslorna när de öppnat sig, släng de som inte öppnat sig.

    3. Slå på buljong och vitt vin. Koka upp. Lägg i fisken. Koka cirka 5 minuter. Lägg i kräftstjärtar.

    4. Rör ihop pressad vitlök och yoghurt. Fördela upp grytan i tallrikar. Lägg i musslorna. Klicka yoghurt över.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokosdoftande skaldjursgryta
Om oss