Pepprig Fisk & Skaldjursgryta

Pepprig Fisk & Skaldjursgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 19 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Laxfilé
    • 250 gram

      Torskfilé
    • 100 gram

      Räkor (rensade)
    • 200 gram

      Potatis
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Sichuanpeppar (krossad)
    • 2 krm

      el. svartpeppar
    • 0.50 dl

      Vitt vin
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Crème fraiche lätt (15%)
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 100 gram

      Kikärter (burk)
    • 50 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 0.50 förp.

      Rucolasallat
    • 100 gram

      Kidneybönor burk (sköljda)
  • Gör så här:
    1. Skär fisken i stora tärningar, potatisen i cm-stora bitar, paprika och lök i strimlor.
    2. Fräs potatis, lök och paprika i några minuter. Tillsätt peppar, vin, vatten+fond och creme fraiche och låt puttra 5-10 minuter. Viktigt är att potatisen inte blir för mjuk.
    3. Tillsätt fisk och låt puttra ca 5 minuter under lock. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Lägg i bönor och låt bli varma. Tillsätt räkorna och servera gärna med ruccola eller spenat.
Kockens tips!

Variationerna är oändliga med denna gryta.
* Byt ut fisken till flera olika som rödingfilé, tonfiskfilé + pepparn till Rosépeppar + potatis till sötpotatis.
* Bönorna kan serveras varma i grytan eller kalla tillsammans med rucola och spenat. Du kan även ha i spenaten i grytan och låta falla samman. Kokta linser passar också bra till denna gryta. Vill du inte ha fond, koka av räkskalen i ca 2 dl vatten under lock i ca 10 min och sila av.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fisk- och skaldjursgryta
0 voting
Kokosdoftande skaldjursgryta
Om oss