Kokosdoftande skaldjursgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokosdoftande skaldjursgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Skaldjursmix
    • 100 gram

      Vårlök
    • 5 cm

      Ingefära
    • 1 kruka

      Basilika (thai basilika)
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 1 dl

      Sweet chilisås
    • 2 msk

      Risvinäger
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på paketet.

    2. Skär vårlök i ½ cm stora bitar. Skala och finhacka ingefära.

    3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i vårlök och ingefära. Fräs en kort stund.

    4. Lägg i skaldjur och fräs hastigt.

    5. Slå på kokosmjölk, sweetchilisås och risvinäger. Låt puttra cirka 5 minuter.

    6. Grovhacka basilika. Riv skalet av citron. Blanda ned i grytan. Salta.

    7. Servera med riset.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokosdoftande morotssoppa
Om oss