Fisk- och purjogratängBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fisk- och purjogratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Torskfilé
    • 500 gram

      Gösfilé
    • 1 styck

      Purjolök
    • 200 gram

      Västerbottenost
    • 0.50 dl

      Vitvinsvinäger
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 styck

      Fiskbuljongtärning
    • 2 msk

      Smör till form
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Smöra en gratängform. Salta och peppra fisken. Lägg i formen.

    3. Finstrimla purjolök. Grovriv västerbottenost. Lägg purjolök och ost på fisken.

    4. Smula över fiskbuljongtärningen. Slå över vitvinsvinäger och grädde.

    5. Gratinera i ugnen 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig fisk- och räksoppa
0 voting
Fisk- och skaldjursgryta
Om oss