Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Falukorv
    • 4 st liten

      Tomater
    • 2 tsk

      Senap (skånsk)
    • 1 dl

      Riven ost
    • 600 gram

      Potatis
    • 1.50 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 200 gram

      Savoykål
    • 120 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 2 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skala potatis. Koka den mjuk. Blanda med creme fraiche, senap och smör. Stöt ihop. Smaka av med salt och peppar.

    3. Strimla kål. Tärna rökt fläsk. Smält smör i en teflonpanna. Lägg i fläsket. Låt det steka i 2 minuter.

    4. Lägg sedan i kålen. Svetta den på svag värme i cirka 5 minuter. Slå på grädde. Koka sakta i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    5. Skär några snitt i korv. Lägg i en ugnsfast form. Bred lite senap över. Dela små tomater. Stick ner dem i snitten. Strö över ost och försök få ner lite i snitten. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.

    6. Garnera gärna med lite persilja. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senapspotatis

Senapspotatis

30 minEnkelt

Om oss