Falugryta med äppleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falugryta med äpple

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Falukorv
    • 2 styck

      Äpple
    • 100 gram

      Rotselleri
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 10 styck

      Oliver (gröna el. svarta)
    • 2 dl

      Grädde (matlagnings-)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skär falukorven i bitar.
      Ta bort äpplets kärnhus och hacka äpplen och rotselleri grovt. Skiva oliver. 

    2. Koka rotselleri tills den mjuknat (al dente) i cirka 8-10 minuter. Ta ur, låt rinna av.

    3. Stek falukorv i lite matfett på medelvärme i cirka 4 minuter. Rör om.

    4. Tillsätt i pannan rotselleri, krossade tomater, oliver, grädde och äpple.
      Salta och peppra. Låt småkoka 3-5 min.

    5. Lägg upp och garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Feta fläskkötträtter och kraftfulla korvar passar bra ihop med syrliga tillbehör som t.ex. surkål. Speciellt uppskattat i Tyskspråkiga länder. Ett annat vanligt sätt att tillföra syrlighet är att använda syrliga äpplen i rätt elle  LÄS MER
Kockens tips!

Vanlig falukorv kan även bytas ut mot vegetarisk sojakorv eller kycklingkorv.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Het kasslergryta med äpple
Om oss