Extra fina lussebullar

Extra fina lussebullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal bullar

    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 1 gram

      Saffran
    • 50 gram

      Jäst röd (för söta degar)
    • 1 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • Fyllning:
    • 100 gram

      Smör
    • 0.75 dl

      Muscovadosocker
    • 0.75 dl

      el. farinsocker
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 1 dl

      Sötmandel (hackad)
  • Gör så här:
    1. Ljumma på mjölken med saffranen och låt den bli kall igen. Blanda mjölken med jästen, ägget, sockret och smöret.

    2. Ta ner mjölet, lite i taget, och arbeta till en deg. Forma 20 bullar och lägg i formar. Tryck ett litet hål med tummen i varje bulle. Låt de jäsa i 1 timme.

    3. Sätt ugnen på 250°C.

    4. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen. Tryck ner en klick i varje hål. Grädda i cirka 7 minuter.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Gör dubbel sats. Frys in!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lussekatter, lussebullar
0 voting
Fin kalvsylta
Om oss