Curry på högrev med cocosmjölkBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Curry på högrev med cocosmjölk

  • 1 voting
    1Recension
    • 4 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Högrev (nöt/oxe)
    • 4 msk

      Matolja
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 msk

      Madras curry
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 8 dl

      Kokosmjölk
    • 4 dl

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär kött i kuber, 2x2 cm. Skala och hacka lök. Strimla chili. Bryn köttet i lite olja i en het panna.

    2. Fräs lök och vitlök i resten av oljan i en panna. Tillsätt curry. Fräs sakta i cirka 5 minuter. Skölj ur pannan med lite buljong och lägg ner allt i en gryta.

    3. Tillsätt tomater, kokosmjölk och buljong. Koka upp. Sjud sakta på svag värme i 2-4 timmar. Kolla hela tiden att köttet täcks av vätska.

    4. När köttet känns mjukt tar du av locket. Höj temperaturen lite. Koka i 5-10 minuter så att det försvinner vätska och cocosmjölken börjar ”spricka”. Smaka av med salt och peppar.

    5. Servara med nykokt basmatiris.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Rätterna kan vara kryddheta av peppar, pepparrot, stark senap e.d. Chili ger också kryddhetta som exempelvis i den mexikanska rätten Caldillo.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stroganoff på högrev
Om oss