Stroganoff på högrev

Stroganoff på högrev

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Högrev (nöt/oxe)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 3 msk

      Matolja
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 50 gram

      Champinjoner
    • 25 gram

      Smör
    • 7 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 3 dl

      Crème fraiche
    • 2 tsk

      Dijonsenap
    • 3 styck

      Saltgurka (inlagd)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär kött i strimlor. Skala och skiva lök. Bryn köttet och löken i olja. Tillsätt tomatpuré.

    2. Skiva svamp. Bryn i smör. Lägg allt i en gryta. Tillsätt kalvfond så det täcker.

    3. Sätt på spisen. Koka upp. Sänk temperaturen så det bara sjuder. Lägg på ett lock. Sjud i 2-4 timmar. Det är klart när köttet känns mjukt och faller isär lite grann.

    4. Tillsätt creme fraiche. Koka upp. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Avsluta med dijonsenap. Servera med strimlad saltgurka och nykokt ris.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syrliga oxköttsrätter kan vara syrliga tack vare ingredienser som crème fraiche och citronjuice i maträtten Biff Stroganoff, eller så är tillbehören tydligt syrliga t.ex. syltlök.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss