Crème fraichestuvad potatis med rökt makrill och sockerärtor

Crème fraichestuvad potatis med rökt makrill och sockerärtor

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Potatis
    • 3 dl

      Crème fraiche
    •  

      Salt & peppar
    • 600 gram

      Makrillfilé (varmrökt)
    • 100 gram

      Sockerärter
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis. Skiva den. Koka upp creme fraiche. Vänd ner potatis. Salta och peppra.

    2. Värm smör i en stekpanna på svag värme. Låt sockerärtorna gå klara i stekpannan, cirka 2 minuter. Lägg upp med den rökta fisken.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss