Panerad makrill med potatis och sparrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Panerad makrill med potatis och sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Makrill (hel)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 100 gram

      Grön minisparris
    • 100 gram

      Smör
    • 1 kruka

      Persilja
    • 3 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka potatis.

    2. Rensa och bena ur fisk. Rör ut ägg på en tallrik. Blanda ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd fisken först i ägg och sedan i ströbröd. Låt vila.

    3. Hacka persilja. Smält smör på låg värme. Tillsätt persilja till smöret.

    4. Stek sparris i smör på medelvärme tills mjuka.

    5. Stek fisken gyllenbrun, 2-3 minuter per sida.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativa tillbehör

Kokt spenat, stekt spenat

Kokt spenat, stekt spenat

  • 5 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Panerad rotselleri

Panerad rotselleri

15 minEnkelt

Om oss