Torsk med tomat, ägg och pepparrotBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Torsk med tomat, ägg och pepparrot

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 720 gram

      Torskfilé
    • 100 gram

      Smör
    • 2 styck

      Tomater
    • 2 styck

      Ägg
    • 10 gram

      Bladpersilja
    • 4 cm

      Pepparrot
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg torskfiléer i en form. Strö över lite salt. Låt ligga i cirka 10 minuter.

    2. Koka ägg i 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen grovt.

    3. Smält smör. Tärna tomater. Strimla persilja.

    4. Koka upp vatten i en låg och vid kastrull. Lägg i fisken när det kokar kraftigt. Dra genast av från plattan. Lägg på ett lock. Efter 5-6 minuter är fisken klar beroende på storlek. Tag upp och låt rinna av lite.

    5. Blanda smör, tomat, ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg fisken på en tallrik. Skeda över smörblandningen. Riv färsk pepparrot över efter smak.

    6. Servera med nykokt potatis svängd i lite smör och flingsalt. Mums.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pepparrot- och äppelfraiche
Om oss