Tomat- och ingefärsmarinerad laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tomat- och ingefärsmarinerad lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Laxfilé (fryst)
    • 4 styck

      Tomater
    • 4 cm

      Ingefära
    • 0.50 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 250 gram

      Mozzarella
    • 1 burk

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 1 förp.

      Rucolasallat
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen.
       
    2. Skala ingefära. Mixa hälften av tomaterna, ingefära och sambal oelek. Pensla på laxfiléer. Låt stå och marinera cirka 10 minuter.
       
    3. Skiva resten av tomaterna och mozzarella i 1 cm breda skivor. Skölj bönor.
       
    4. Lägg upp rucola och bönor. Varva tomat och mozzarella över.
       
    5. Grilla laxen 3 minuter på varje sida. Lägg upp ovanpå tomat och mozzarella. Ringla över olivolja. Pressa över citron och salta.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Om oss