45 min
15 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
16 Antal bitar
200 gram
Smör (rumsvarmt)3 dl
Muscovadosocker1 dl
Sirap (ljus)4 styck
Ägg5 dl
Vetemjöl1.50 dl
Kakaopulver (ej sötad)3 tsk
Bakpulver2 tsk
Ingefära (mald)2 tsk
Vaniljsocker1 krm
Salt3 dl
Vispgrädde200 gram
Mörk choklad (70%)3 styck
Springform (22-24 cm)Smör till form
Ätbara blommor
KOCK: AnneAnne
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Choklad får inte koka för då blir den grynig. Vattenbad förhindrar detta. Koka upp vatten i en större kastrull och sätt ner en mindre i vattnet. Smält chokladen i den lilla kastrullen.
Springform = form med löstagbar botten.