Chokladtårta med mintsmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladtårta med mintsmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar (8-12 st/tårta)

    • Tårtbotten:
    • 300 gram

      Mandelmassa
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Kakaopulver
    • Fyllning:
    • 5 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Florsocker
    • 50 gram

      Mörk mintchoklad 70%
    • Garnering:
    • 16 styck

      Små chokladägg
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Riv mandelmassan i en bunke. Vispa i ägg och kakao. Häll i bakplåtspappersklädd springform.

    3. Grädda cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

    4. Vispa grädde tjock. Blanda i florsocker och riv i mintchoklad. Bred grädden över botten och ställ i frys minst 2 timmar.

    5. Ta ut tårtan 10 minuter innan servering. Riv choklad över tårtan och lägg på chokladägg.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Klassiska tårtor och bakelser är ofta gräddiga, krämiga och söta. En sådan tårtbit är en mäktig kaloribomb och passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Påsktårta med mintsmak
Om oss