Krispiga choklad- och apelsinflingorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krispiga choklad- och apelsinflingor

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h )

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (0,5 liter)

    • 100 gram

      Smör
    • 200 gram

      Mörk blockchoklad
    • 5 dl

      Cornflakes
    • 0.50 styck

      Apelsin
    •  

      Smörpapper
  • Gör så här:
    1. Smält smör i en kastrull.
      Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt.

      Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Choklad får aldrig koka.
       
    2. Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.
       
    3. Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.
       
    4. Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering. 

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare. Choklad får aldrig koka utan skall värmas försiktigt, t.ex. i vattenbadsskål.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Choklad- och pecanbars
Om oss