Choklad och banancupcakes

Choklad och banancupcakes

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal muffins

    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 175 gram

      Smör
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Mörk choklad
    • 3.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Kakaopulver
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 styck

      Banan
    • Topping:
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 dl

      Florsocker
    • 1 styck

      Citron
    • 50 gram

      Choklad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smör. Häll i mjölk i smöret. Blanda ner i äggsmeten.

    3. Krossa choklad så det är bitar i den. Tillsätt till smeten.

    4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner det försiktigt, försiktigt i äggsmeten. Skala och skiva banan. Vänd ner i smeten.

    5. Häll smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

    6. Vispa creme fraiche och socker tills det är hårt. Skeda upp cremen på muffinsen. Hyvla över choklad. Riv över citronskal.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Choklad och banan är en klassisk kombination, här i cupcakes.

Kommentar
Liknande recept
Om oss