Chicken MoleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chicken Mole

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 1 msk

      Koriander (mald/stött)
    • 200 gram

      Molepasta
    • 1 msk

      Sesamfrö
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Ris
    •  

      el. tortillas
  • Gör så här:
    1. Skär kycklingen i skivor på längden.
      Krydda med salt, peppar och koriander.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
      Alternativ värm tortillabröd till maten.

    3. Värm upp mole med lite vatten i en kastrull. Såsen skall vara trögflytande.

    4. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme.
      Stek kycklingen hastigt tills fin stekyta, utan att bränna.

    5. Häll mole över kycklingen.
      Lägg på lock och låt småkoka i 10 minuter.

    6. Lägg upp kycklingen och strö över sesamfrön.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Mole - chili-chokladpasta

Mole - chili-chokladpasta

  • 13 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fågelrätter är sällan beska i smaken och om den är det så sammanhänger detta med riklig tillgång på färska, beska grönsaker som tillbehör. Ett undantag är dock receptet Chicken Mole. Mole är en sydamerikansk osöta  LÄS MER
Kockens tips!

Mole är en mexikansk pasta, ursprungligen från aztekerna, bestående av chili blandat med mörk osötad choklad. Varan är svår att få tag på i svenska butiker, men man kan enkelt tillverka sin egen variant (se bifogade recept).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken korma

Chicken korma

30 minMedel

0 voting
Chicken Milano

Chicken Milano

40 minMedel

Om oss