13 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
1 klyfta
Vitlök1 tsk
Ancho chilipulver1 tsk
Chilipulver0.50 tsk
Svartpeppar0.50 tsk
Kanel (mald)0.50 tsk
Anis (mald)0.50 msk
Kryddnejlika (mald)1 tsk
Salt3 msk
Strösocker3 msk
Ströbröd3 dl
Vatten1.50 msk
Kycklingfond (konc)200 gram
Mörk choklad (70-85%)KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Mole är en tjock chokladpasta, med ursprung från Puebla i Mexiko. Att tillaga äkta mole är tidsödande och innehåller många ingredienser bl.a. flera sorters chili.
Det finns många historier, skrönor och missuppfattningarn om mole. En är att inkafolket ville skrämma bort spanjorerna genom att bjuda dem på mole. Det finns dock inga belägg för att inkafolket använde choklad i matlagningen.
Däremot finns det belägg för att pastan kommer från Mexiko. Läs mer > besök hemsidan mexonline.com/molepoblano.htm.
Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull. Ställ en mindre kastrull i vattnet och smält chokladen i den. Choklad får inte koka, för då blir den grynig.