Cheddarpaj med broccoli och paprika (vickning)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cheddarpaj med broccoli och paprika (vickning)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal bufféportioner

    • Pajdeg:
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 150 gram

      Smör
    • 1 msk

      Vatten
    • 1 krm

      Salt
    • Fyllning:
    • 3 dl

      Cheddarost (lagrad)
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 1 huvud

      Broccoli (färsk)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    •  

      Kajennpepparpulver
  • Gör så här:


    Förbered i god tid:


    1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen i 30 minuter eller mer.

    2. Sätt ugnen till 200°C.

    3. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut pajskalet ur ugnen. Låt svalna.

    4. Grovriv cheddarost. Vispa ihop ägg med vispgrädde (lätt vispat) i en bunke och rör ner osten. Smaka av med salt och kajennpeppar. Ställ kallt.

    5. Skölj paprika och broccoli. Skär paprikan i strimlor och skär små buketter av broccolin. Ställ svalt.

    45-60 minuter före servering:

    1. Ta fram ingredienserna. Sätt ugnen till 200°C.

    2. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över ostsmeten. Grädda i ugnen tills pajen stelnar, cirka 35 minuter.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grönsakspaj (vickning)
Om oss