Champinjon- och färsbiff med minisparrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Champinjon- och färsbiff med minisparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Nötfärs
    • 0.50 dl

      Ströbröd
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 styck

      Ägg
    • 200 gram

      Skogschampinjoner
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 100 gram

      Grön minisparris
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Blanda ströbröd med grädde och låt svälla någon minut.

    2. Mixa champinjoner i en matmixer.

    3. Lägg köttfärs, ströbrödblandningen, champinjoner, soja, salt och peppar i en bunke och blanda väl. Forma till mindre biffar.

    4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek cirka 2 minuter på varje sida.

    5. Stek sparris hastigt i smör.

    6. Servera med t. ex. rostad potatis.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Stekt potatis

Stekt potatis

  • 10 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är sällsynt milda anrättningar. Undantag är kalvfärsbiffar. Kalvfärsen är i sig mild i smaken och anses bäst komma till sin rätt om också tillbehören är milda, neutrala.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss