Ceviche med fisk och skaldjurBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ceviche med fisk och skaldjur

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 16 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Hummer (kokt)
    • 150 gram

      Räkor (rensade)
    • 4 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 200 gram

      Vitfisk (filé)
    • 2 styck

      Lime
    • 2 styck

      Tomater
    • 5 cm

      Gurka
    • 1 st stor

      Paprika (röd el. gul)
    • 4 msk

      Majskorn (burk)
    • 2 styck

      Salladslök
    • 1 styck

      Mango
    • 0.50 styck

      Papaya
    • 1 skiva

      Ananasringar (burk)
    • 4 blad

      Isbergssallat
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Tortilla (mjuka)
    • Läs om:
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Rensa hummern och dela i mindre bitar. Skär fisk och pilgrimsmusslorna i tärningar och lägg allt plus skalade räkor i en skål.

    2. Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över rätten. Rör om så att allt blir "limeat". Ställ svalt i 30 minuter.

    3. Ansa/skala övriga ingredienser utom sallaten och skär i små tärningar.

    4. Ta ur fisk och skaldjur ur marinaden och blanda alla ingredienserna. Lägg upp i ett sallatsblad.

    5. Servera med ett gott bröd till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kockens tips!

Rätten passar bra även som förrätt. Halvera därvid ingrediensmängderna. Den syrligt råa fisken passar inte alla i smaken.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig fisk- och räksoppa
0 voting
Fisk- och purjogratäng
Om oss