1 h 30 min
15 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
600 gram
Laxkotletter (2cm)1 msk
Rapsolja (kallpressad)1 msk
RapsoljaSalt & peppar
50 gram
Hasselnötter50 gram
Västerbottenost1 kruka
Basilika1 kruka
DillSalt & svartpeppar
1 förp.
Cocktailtomater1 msk
Ättika2 msk
Strösocker4 msk
Vatten1 styck
Skal från citron300 gram
PastaKoka pasta enligt anvisning på paketet.
Hasselnötspesto: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en grön pesto. Smaka av med salt och peppar.
Blanda en lag på ättika, socker, vatten och citronskal. Låt stå och dra något.
Gör ett litet snitt i varje tomat och doppa dem hastigt i kokande vatten så att skalet släpper. Kyl direkt i kallt vatten. Pilla bort skalen och lägg ner tomaterna i lagen.
Häll på rapsolja och vänd ner finhackad gräslök.
Skär bort skinnet på laxen och strö ett tunt lager salt på båda sidorna. Finns det tid låt laxen dra (rimma) i cirka 1 timme eller längre.
Stek laxen i het panna med hälften varmpressad och hälften kallpressad rapsolja. Laxen ska bli riktigt gyllene och krispig.
Strö på nymald svartpeppar. Toppa laxen med pesto och lägg tomaterna på sidan.
KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Passar till