Carina Brydlings kyckling

Carina Brydlings kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingbröst
    • 3 styck

      Limeblad
    • 1 msk

      Korianderfrön (hel)
    • 2 tsk

      Chiliflingor
    • 1 msk

      Lökpulver
    • 1 msk

      Råsocker
    • 2 msk

      Rapsolja (neutral)
    •  

      Salt
    • Ljummen potatissallad:
    • 800 gram

      Potatis (färsk)
    • 2 styck

      Hönsbuljongtärning
    • 4 styck

      Schalottenlök
    • 2 styck

      Lime
    • 1 kruka

      Citronmeliss (färsk)
    • 1 kruka

      Gräslök
    • 1 dl

      Rapsolja (kallpressad)
    •  

      Flingsalt
    •  

      Peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Mortla eller mixa alla kycklingkryddorna, förutom salt, fint. Salta kycklingen och strö på kryddblandningen. 

    3. Bryn kycklingen på medeltemperatur i rapsolja tills fin färg. Efterstek i ugn 10 till 15 min. 

    4. Lägg buljongtärningar i en kastrull tillsammans med potatis och limeblad. Häll på kallt vatten så att det nästan täcker potatisen. Koka potatisen mjuk. Häll av lite av vätskan och ta bort limebladen. Låt svalna något.

    5. Skala och strimla lök. Grovhacka örter och riv limeskal. Vänd ner i kastrullen tillsammans med saft av lime, örter och rapsolja. Blanda och smaka av med salt och peppar.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Carina Brydlings pannkaka
0 voting
Carina Brydlings wok
Om oss