Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Grönmögelost
    • 4 styck

      Paprika (röd)
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Värm sedan ugnen till 280°C. Halvera paprikorna och rensa dem. Grilla paprikorna tills de får svarta blåsor (cirka 10 minuter).

    2. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt igen. Låt ligga cirka 10 minuter. Skölj dem sedan under kallt vatten och riv av skalet.

    3. Grilla paprikorna på högsta värme i grillpanna cirka 1 minut. Salta och peppra.

    4. Lägg upp de grillade paprikorna på tallrik. Skär osten i stora kuber och lägg ovanpå. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Cabrales = bergsdistrikt i Baskien, nordöstra Spanien, tillika en grönmögelost med samma namn.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nürnberger tapas (tapas)
Om oss