Atun bonito - Tonfisk med grillad paprika (tapas)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Atun bonito - Tonfisk med grillad paprika (tapas)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    •  

      Salt & peppar
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Värm ugnen till 280°C och grilla paprikor tills de får svarta blåsor (cirka 10 minuter).

    2. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt igen och låt ligga i cirka 10 minuter. Skölj dem sedan under kallt vatten, riv av skalet och grilla på högsta värme i grillpanna i cirka 2 minuter. Salta och peppra.

    3. Grilla tonfisk i olivolja i grillpanna på medelhög värme i cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Skär tunna skivor av tonfisken. Lägg upp på tallrik och servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kockens tips!

Spanska: Atun bonito = vacker tonfisk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad tonfisk med wasabi
Om oss