Bräserade kycklingdelar i ostronsås (feng zhua)

Bräserade kycklingdelar i ostronsås (feng zhua)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklingdelar (med ben)
    • 1 msk

      Matolja
    • 4 cm

      Ingefära (färsk)
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 tsk

      Sesamolja
    • 1 dl

      Ostronsås
    • 1 msk

      Sesamfrö
    • 0.50 liter

      Vatten
    •  

      Koriander (färsk)
  • Gör så här:
    1. Skala och strimla ingefära och vitlök. Skiva halva chili. Torka av kycklingdelar. Bryn kycklingen till fin färg i en het stek- eller wokpanna i olja.

    2. Fräs ingefära och vitlök tillsammans med kycklingen. Lägg i skivade chilin. Slå på ostronsås, sesamolja och vatten så det precis täcker. Lägg på ett lock. Bräsera (sjud) i cirka 30 minuter.

    3. Tag av locket. Låt vätskan koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar. Garnera med resten av chilin, koriander och sesamfrön.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Originalreceptet är på kycklingfötter, men det är inte jättemycket mat på dem och det kan vara lite krångligt att få tag på så jag la till lite andra detaljer också. Servera med lite nykokt jasminris.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bräserad lammlägg
0 voting
Får i kål / lamm i kål

Får i kål / lamm i kål

1 h 15 minEnkelt

Om oss