BönsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bönsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Bönor (färska)
    •  

      t.ex. haricots verts
    •  

      el. sugar snaps
    • 400 gram

      Cannellinibönor burk
    • 400 gram

      Röda linser (burk)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 liter

      Vatten
    • 4 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Basilika (finhackad)
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ansa de färska bönorna (skär av kanterna) och skär i bitar. Skölj dem i vatten.
      Skala och riv (alt. mosa) vitlök.
      Finhacka basilika och riv ost.

    2. Koka upp vatten, fond, olja i en kastrull.
      Tillsätt linser, burkbönor och färska bönor. 
      Låt koka upp och tillsätt basilika och ost.
      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss