25 min
7 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
5 dl
Standardmjölk1.50 msk
Smör el. margarin2.50 msk
Vetemjöl2 krm
Salt0.50 krm
VitpepparGer 1,5 dl/portion
Redningsmängd mjöl >
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Alternativ
Vit grundsås kan användas som den är t.ex. till lutfisk, eller i maträtter t.ex. i lasagne och stuvad potatis. Den utgör samtidigt grunden i många såser som smaksätts på olika sätt. För fylligare smak kan viss del av mjölken ersättas med grädde.
Det finns många receptvarianter på béchamel. Origilalet skall bestå av lika viktdelar smör och mjöl som blandas med varm mjölk som sjudes i 15 minuter. Proffsen tillagar enligt ovan, men med dubbla mängden matfett och vetemjöl i form av s.k. roux.