12 min
10 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
5 dl
Standardmjölk2.50 msk
Vetemjöl2 krm
Salt0.50 krm
Vitpeppar1.50 tsk
Citronjuice1.50 tsk
Citronskal (rivet)2 msk
Örtkryddor (hackad)1.50 msk
Senap (svensk)3 tsk
Senap (fransk osötad)Ger 1,5 dl/portion
Laga vit grundsås enligt grundrecept.
Tillsätt mot slutet enligt något alternativ i ingredienslistan.
Vit citronsås
Passar till fisk, kokt kalv & lamm, kyckling.
Vit örtsås
Persilja/basilika passar till kokt fisk och grönsaker. Gräslök till kokt ljust kött, fisk, ägg. Dill passar till kokt fisk eller kokt kyckling.
Vit senapssås
Passar till äggrätt, kokt fisk (lutfisk), kyckling.
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Recept vit grundsås
Variera smaken med olika kryddor och andra smaksättare efter eget tycke.